Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

Double protein - Mini-tortilla's met dubbele portie varkenshaaspuntjes

met spitskool en zoetzure komkommer

Gomasio is een Japanse smaakmaker en bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

220 stuk(s)

Varkenshaasstukjes

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Paprika

100 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Bruine tortilla

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

Honing

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)272 kcal
Energie (kJ)1137 kJ
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd2.1 g
Koolhydraten25.7 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels6 g
Eiwitten7.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Wok
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Marineer de varkenshaaspuntjes minimaal 15 minuten.

Tip: Voor een extra zoete marinade kun je ook 1 el honing toevoegen.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Groente snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de paprika in blokjes.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de paprika en spitskool 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortilla's op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Verwarm de tortilla's 3 minuten.

Tip: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.

Tip: De volkoren tortilla's zijn rijk aan vezels. Vezels zorgen ervoor dat je je eerder en langer verzadigd voelt en dragen bij aan een sterk afweersysteem en een gezond cholesterolgehalte.