topBanner
Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met extra portie mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Extra Vlees
Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

4 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

80 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3102 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten53 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

3

Laat de mais uitlekken. Snipper de sjalot heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, sjalot en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.