
Varkenshaasstukjes in bulgogisaus
met bulgur en lente-ui
De varkenshaasstukjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Varkenshaasstukjes
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
35 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ bosje(s)
Lente-ui
1 tl
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
⅓ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water in een pot met deksel aan de kook voor de bulgur.
- Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de varkenhaasstukjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

- Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen.
- Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de lente-ui, knoflook, rode peper en gember 1 - 2 minuten.
- Voeg de Koreaanse kruiden en groentemix toe en bak 4 - 6 minuten.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkenhaasstukjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
- Voeg de bulgur toe aan de sauteerpan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
- Leg de varkenhaasstukjes erbovenop.
- Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en het zwarte sesamzaad.
Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.