Crispy "bang bang"-bloemkool met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy "bang bang"-bloemkool met knoflookrijst

Crispy "bang bang"-bloemkool met knoflookrijst

met groenten en chilimayonaise

Bang bang! Dit recept wordt normaal geserveerd met kip. De naam komt van het harde kloppen waarmee het kippenvlees wordt platgeslagen om het malser te maken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Soja
•Sesamzaad
•Mosterd
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

250 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3527 kJ
Energie (kcal)843 kcal
Vetten41.6 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten94.5 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels8.8 g
Eiwitten17.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Kleine kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de zoet-pikante chilisaus. Schep de helft van de chilimayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snuif zout.

Bloemkoolroosjes bakken
2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met chilimayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met het sausje. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Rijst koken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op laag vuur. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg dan de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Haal daarna de pot van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten in de pot nagaren. Giet de rijst af indien nodig.

Groenten snijden
4

Hak de spinazie grof en verwijder eventueel dikke steeltjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snipper de ui. Snijd de komkommer in dunne schijfjes.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Groenten bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan en bak de wortel in 4 - 6 minuten gaar. Voeg daarna de spinazie, de ui en de sojasaus toe. Bak het geheel nog 2 minuten en schep regelmatig om. Maak dan het "bang bang"-sausje door de overige chilimayonaise te mengen met de wittewijnazijn.

Serveren
6

Verdeel de knoflookrijst over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten eroverheen en leg de krokante bloemkoolroosjes erbovenop. Serveer met het "bang bang"-sausje en garneer met de komkommer en het sesamzaad.