Skip to main content
Garnalen in verse tomatensaus
Garnalen in verse tomatensaus

Garnalen in verse tomatensaus

mt romige aardappelpuree en haricots verts

Dé Franse keuken bestaat niet – elke regio kent zijn eigen gerechten en smaakcombinaties. Vandaag breng je verschillende regio's samen in dit gerecht vol rijke smaken. De saus is een klassieker met een twist: losjes geïnspireerd op de Provençaalse visstoof bouillabaisse, maar dan met garnalen in plaats van vis. De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Crustaceans
Milk
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Mini-romatomaten

2.5 gram

Verse bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

120 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

1.5 el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Visbouillonblokje

scheutje

Melk

¼ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels12 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Deksel
Keukenpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 17 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Haricots verts koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts. Zorg dat de haricots verts net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng met ½ el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Tomatensaus maken
3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de mini-romatomaten in kwarten. Hak de verse bladpeterselie grof en pers de citroen uit. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een steelpan met deksel en fruit de sjalot 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de miniromatomaten en 50 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Puree maken
4

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Stamp de aardappelen en overige roomboter met een aardappelstamper tot een superfijne puree. Voeg een flinke scheut melk toe om het smeuïg te makent. Breng op smaak met peper, zout en een ½ tl citroensap per persoon.

Bakken en pureren
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart. Voeg de suiker toe aan de steelpan met de tomaten. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus. Meng het bakvocht van de garnalen door de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schenk de tomatensaus in ondiepe borden en verdeel de aardappelpuree erover. Leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Serveer met de haricots verts.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen