Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

2 porties | met sinaasappel-botersiroop

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

130 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

250 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

50 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

½ tl

Zout

3 el

Zonnebloemolie

50 gram

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1040 kcal
Energie (kJ)4352 kJ
Vetten66.6 g
waarvan verzadigd32.7 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers42.8 g
Vezels4 g
Eiwitten21.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  • Pers de sinaasappel vervolgens uit boven een kleine kom.
  • Weeg de bloem af. Voeg de bloem, het zout en suiker toe aan een grote kom en meng door elkaar.
  • Voeg de eieren en 250 ml melk toe aan de kom. Meng met een garde tot een beslag.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.
3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.
4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.