HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCrêpes Suzette Stijl Pannenkoeken
topBanner
Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

Crêpes Suzette-stijl pannenkoeken

2 porties | met sinaasappel-botersiroop

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze dessertpannenkoek is geïnspireerd op de Franse crêpe suzette, met een zelfgemaakt sinaasappel-botersiroop. Dit nagerecht is zeker de moeite waard om een plekje voor vrij te houden!

Labels:Veggie
Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

130 gram

Tarwebloem

(BevatTarwe, Gluten)

250 ml

Biologische halfvolle melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Eieren

(BevatEieren)

½ stuk(s)

Biologische handsinaasappel

50 gram

Bloemskuier

100 gram

Mascarpone

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Suiker

½ tl

Zout

3 el

Zonnebloemolie

50 gram

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4106 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Energie (kJ)4106 kJ
Energie (kcal)981 kcal
Vetten64.71 g
Vetten64.71 g
waarvan verzadigd31.4 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten84 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers38.0 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels3.98 g
Vezels3.98 g
Eiwitten20 g
Eiwitten20 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Rasp
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip).
  • Voeg met een soeplepel het beslag toe aan de hete pan. Let op: gebruik niet te veel beslag zodat je dunne pannenkoeken krijgt.
  • Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is en bak ongeveer 3 pannenkoeken per persoon. Voeg steeds 1/2 el zonnebloemolie toe aan de koekenpan voor het bakken van de volgende pannenkoek.

Tip: Gebruik eventueel twee koekenpannen om nog sneller klaar te zijn!

3
  • Voeg ondertussen de roomboter, poedersuiker, wittewijnazijn, het sinaasappelsap en de -rasp toe aan een steelpan (zie Tip).
  • Laat 4 - 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, tot het een siroop wordt.

Tip: Heb je sinaasappellikeur in huis? Voeg hier dan een scheutje van toe aan de siroop.

4
  • Vouw de crêpes in vieren.
  • Verdeel de crêpes over twee borden en schenk de siroop erover.
  • Serveer met de mascarpone.
  • Garneer eventueel met extra poedersuiker.