Couscoussalade met halloumi-frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met courgette, yoghurt-tahinsaus en limoen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Yoghurt-tahinsaus

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3482 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.6 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de courgette in kleine blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan natriumarme bouillon of gebruik de helft van de halloumi. De overige halloumi is lekker gebakken op een broodje.

Halloumi bereiden
2
  • Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met een snufje peper en 1/2 tl oregano per persoon.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi-frietjes 6 - 8 minuten (zie Tip). Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

Tip: Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Courgette bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, courgette en 1 tl oregano per persoon 4 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen tomaat in kleine blokjes.
  • Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt en de bladpeterselie fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes.
  • Meng de tomaat, verse kruiden en gebakken groenten met de couscous.
Serveren
4
  • Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de couscoussalade over de borden.
  • Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij.
  • Garneer met de limoenpartjes.