topBanner
Couscoussalade met halloumi-frietjes

Couscoussalade met halloumi-frietjes

met komkommer, yoghurt-tahinsaus en limoen

Lees meer

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 tl

Gedroogde oregano

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Yoghurt-tahinsaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Sesamzaad)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

350 ml

Groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3392 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous. Haal de pan van het vuur, voeg de couscous en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Snijd de halloumi in frietjes en meng deze in een kom met een snufje peper en 1/2 tl oregano per persoon. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi-frietjes 6 - 8 minuten. Keer ze tussendoor om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en 1 tl oregano per persoon 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt en de bladpeterselie fijn. Rasp de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen vervolgens in partjes. Meng de tomaat, komkommer, kruiden en gebakken ui met de couscous.

4

Breng de couscoussalade naar wens op smaak met de limoenrasp en extra vierge olijfolie. Verdeel de couscoussalade over de borden. Leg de halloumi-frietjes op de couscous en serveer de yoghurt-tahinsaus erbij. Garneer met de limoenpartjes.