Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Culinaire room
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ bol(len)
Mozzarella
Conchiglie
5 gram
Vers basilicum
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes.
Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, room, balsamicoazijn en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Breng aan de kook en laat 10 - 12 minuten sudderen op middelhoog vuur.
Verdeel de courgette over een ovenschaal. Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Schenk de saus over de courgette in de ovenschaal en verdeel de mozzarellastukjes eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Breng ondertussen water met een snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta. Kook de pasta 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Snijd of scheur het basilicum grof.
Voeg de extra vierge olijfolie en de helft van het basilicum toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de pasta over de borden en schep de courgette met de saus erover. Garneer met het overige basilicum.