Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Entrecote
300 gram
Aardappelen
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 takje(s)
Verse rozemarijn
125 gram
Champignons
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Spekreepjes
½ tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
2 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Tip: Voor het beste resultaat haal je de runderlende al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Tip: Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 6 minuten of schroei iets langer dicht.
Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de rest van de slagroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.
Snijd de runderlende tegen de draad in, in dunne plakken. Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.