Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3634 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.3 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen (zie TIP).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 25 g feta en 70 g conchiglie per persoon. De rest van de feta en conchiglie kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken in een salade.

Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.