HelloFresh
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met rode paprika, veldsla en basilicum

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)NotenGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Sjalot

1 stuks

Rode paprika

2 stuks

Tomaat

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 g

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3634 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.• Meng de veldsla door de dressing.

4

Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.