CommanderCadeaux
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Deze maaltijd is een heerlijke combinatie van zoete bieten en peer met zilte geitenkaas, pittige rucola en walnoten. De peer en biet bak je in de oven waardoor ze een geroosterde smaak krijgen. Door ze vooraf te besprenkelen met zwarte balsamicoazijn, zal het meeste zuur uit de azijn verdampen wat zorgt voor een extra fris-zoet accent. Lekker met de conchiglie!

Tags:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergènes:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ stuk(s)

Peer

90 gram

Conchiglie

(Contient Gluten Peut contenir Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Rucola

(Peut contenir Selderij)

40 gram

Verse geitenkaas

(Contient Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Contient Noten Peut contenir Noten, Pinda's, Sesamzaad)

125 gram

Rode biet

100 gram

Champignons

Ingrédients à avoir chez soi

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2573 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Ustensiles

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Hapjespan
Wok

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Leg de peer en rode biet op een bakplaat met bakpapier.
2

Snijd de peer en rode biet in dunne parten en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 - 15 minuten in de oven.

3

Kook de conchiglie, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

4

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

Verhit de conchiglie, champignons. Voeg daarna de rucola toe.
5

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op hoog vuur. Voeg de conchiglie en 2 el kookvocht per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur uit en voeg de helft van de rucola toe.

Garneer met walnoten en geitenkaas.
6

Verdeel de overige rucola over de borden en schep de conchiglie erop. Verdeel de peer en bieten over de conchiglie en garneer met de geitenkaas en walnoten. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn.