topBanner
Conchiglie met champignonsaus

Conchiglie met champignonsaus

met pecorinocrème en verse kruiden

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Italiaanse kruiden

50 g

Geraspte parmigiano reggiano

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 g

Champignons

40 g

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2941 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng in een pan ruim gezouten water aan de kook voor de conchiglie. Snijd de rode ui in plakjes en per of snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak deze fijn.

2

Voeg de conchiglie toe aan de pan met deksel en laat deze gedurende 14-16 minuten afgedekt koken. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Laat de conchiglie zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de boter en de olijfolie in een grote hapjespan op hoog vuur. Bak de uien en de knoflook in 2 minuten goudbruin. Voeg de champignons toe. Bak het geheel ongeveer 7 minuten of tot de champignons al hun vocht verloren hebben en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom en de Italiaanse kruiden toe en meng goed.

4

Voeg de conchiglie, een scheutje van het bewaarde kookvocht en de helft van de parmezaanse kaas toe aan de hapjespan om de saus te binden. Roer het geheel goed door en verhit ongeveer 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit en voeg de helft van de fijngehakte peterselie toe. Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta erbovenop. Garneer met de rest van de peterselie en de parmezaanse kaas. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.