HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitroen Yoghurtcake
topBanner
Citroen-yoghurtcake

Citroen-yoghurtcake

met verse munt en citroenrasp

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd65 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
5
6

130 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Basterdsuiker

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

200 gram

Cakemix

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Bakpoeder

100 gram

Poedersuiker

Zelf toevoegen

200 gram

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

¼ tl

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)701 kJ
Energie (kcal)168 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten3 g
waarvan suikers1.0 g
Vezels0 g
Eiwitten4 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Bakpapier
Grote kom
Kleine kom
Satéprikkers
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen.Weeg 100 gram yoghurt af en bewaar de overige yoghurt in de koelkast.

2

Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier. Was de citroen met warm water en rasp de schil oppervlakkig met een fijne rasp (zie Tip). Pers dan de citroen uit. Haal de blaadjes van de munt en hak ze fijn.

3

Klop in een grote kom de boter met de suiker tot een romig mengsel met een mixer of garde. Klop er één voor één de eieren door en vervolgens de 100 gram yoghurt.Spatel de bloem, 1/4 tl zout en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Voeg al het citroensap, de muntblaadjes en de helft van de citroenrasp toe aan het beslag en meng goed door. Giet het beslag in het cakeblik.

4

Bak de cake 50 - 60 minuten in de oven. Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Meng in een kleine kom 1 el yoghurt en de poedersuiker tot een dik glazuur. Voeg wat extra yoghurt toe als het glazuur te dik is. Garneer de cake met het glazuur en bestrooi met het overgebleven citroenrasp. Snijd de cake in plakken.