topBanner
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Spekblokjes

400 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Knoflookteen

½

Biologische tomatenpuree

½ zakje(s)

Paprikapoeder

125 gram

Champignons

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Chorizoblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Kippen- of groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2066 kJ
Energie (kcal)494 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten. Bereid de bouillon. Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achtsten. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Snijd de champignons in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.

3

Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.

4

Hak ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout. Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.