HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChocolate Chip Cookies
topBanner
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

met hazelnoten en cranberry's

Moederdag
Lees meer

Niets leuker dan zelfgebakken koekjes voor Moederdag! En zelf bakken is een eitje met onze Bakbox. Met een makkelijk recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai deze chocolate chip cookies met cranberry's om samen van te genieten.

Allergenen:EiMelkGlutenbevattende granenNotenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd90 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

400 gram

Haverdeegmix

(BevatMelk, Glutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Soja)

40 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

25 gram

Gedroogde cranberry's

100 gram

Chocoladedruppels

(BevatMelk, Soja)

Zelf toevoegen

100 gram

Roomboter

(BevatMelk)
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)530 kJ
Energie (kcal)127 kcal
Vetten4.0 g
waarvan verzadigd1.0 g
Koolhydraten20 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Grote kom
Plastic zakje
Bakplaat met bakpapier
Deegroller
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Weeg 100 gram boter af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Kluts het ei in een kleine kom. Hak de hazelnoten in grove stukken. Meng in een grote kom de haverdeegmix met de chocoladedruppels, noten en cranberry's.

2

Kneed met je handen de boter en het geklutste ei door de mix, tot er een homogene massa ontstaat. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in plasticfolie. Bewaar het deeg minimaal een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg op het folie tot een langwerpige rol met een doorsnede van 5 cm. Haal het deeg van de folie en snijd in plakken van 1 1/2 cm dik. Leg de plakken deeg in rijen op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de koekjes is: leg de rijen om en om op de bakplaat.

4

Bak de koekjes 15 - 18 minuten in de oven. De koekjes horen nog zacht te zijn wanneer ze uit de oven komen. Laat de koekjes minimaal 30 minuten afkoelen op de bakplaat. Bewaar de koekjes in een luchtdicht koekblik.