HelloFresh
Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Lees meer

Chocolade staat erom bekend: het zorgt voor een gelukzalig gevoel en dat is precies wat dit dessert doet! De bittere chocolade vormt een klassieke combinatie met de zoete sinaasappel, terwijl het amandelschaafsel voor de nodige structuur zorgt. Valt het in de smaak? Dan kun je het met kerst bestellen in onze Kerstbox. LET OP: de chocolademousse moet ongeveer 5 uur opstijven in de koelkast.

Allergenen:SojaEiMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

100 g

Hands Off pure chocolade

(BevatSoja)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Perssinaasappel

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

3 el

Suiker

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2900 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers48.5 g
Vezels6 g
Eiwitten13 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Kom
Garde
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Chocolade smelten
Chocolade smelten
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Breek de chocolade en laat au bain-marie R voorzichtig smelten in een hittebestendige kom boven de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik warm en vloeibaar door het vuur zo laag mogelijk te zetten.

Eieren en slagroom kloppen
Eieren en slagroom kloppen
2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met ½ el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met ½ el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een derde kom de slagroom met een mixer lobbig.

Coulis maken
Coulis maken
3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig ⅓ van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4

Was de sinaasappel en snijd, met een scherp mesje of dunschiller, per sinaasappel een lange schil af (zonder wit). Pers de sinaasappel uit. Verhit het sap in een steelpan met de schil en ½ el suiker per persoon. Kook het sap op laag vuur tot het stroperig wordt. Verwijder de schil, schenk in een kom en bewaar, afgedekt, in de koelkast.

Amandelen roosteren
Amandelen roosteren
5

Haal de glaasjes uit de koelkast om op kamer-temperatuur te komen. Haal ook de coulis uit de koelkast en leng (indien nodig) aan met water tot de coulis net vloeibaar wordt. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de coulis over de glaasjes chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.