Chocolade moelleux taart
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chocolade moelleux taart

Chocolade moelleux taart

met verse frambozen en crème fraiche | 4 porties

Met warme, gesmolten chocolade in de hoofdrol is chocolade moelleux taart de ultieme guilty pleasure! Deze versie heb je bovendien in een half uurtje op tafel.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ei

50 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

75% puur chocolade

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

125 gram

Frambozen

Zelf toevoegen

100 gram

[Plantaardige] boter

50 gram

Suiker

40 gram

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)764 kcal
Energie (kJ)3196 kJ
Vetten56 g
waarvan verzadigd35 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers40 g
Vezels0.8 g
Eiwitten9 g
Zout0 g

Benodigdheden

Steelpan
Kom
Staafmixer
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt in een steelpan de chocoladedruppels, de pure chocolade en de roomboter op laag vuur. Let op: roer regelmatig zodat de chocolade niet aanbrandt. Laat het geheel afkoelen als de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn.
2
  • Scheid de eierdooier van het eiwit. Voeg het eiwit toe aan een grote kom. Voeg de eierdooiers toe aan een andere grote kom.
  • Mix het eiwit met een mixer tot deze stijf is (zie Tip).

Tip: Zorg dat je kom helemaal schoon en vetvrij is, anders wordt het eiwit niet stijf. Kan je de kom ondersteboven houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het stijf genoeg!

3
  • Weeg de suiker af en meng door de eidooiers.
  • Meng vervolgens de gesmolten chocolade en boter erdoorheen.
  • Voeg de bloem toe en meng tot een samenhangend mengsel.
  • Schep daarna met een spatel voorzichtig het eiwit door het beslag. Let op dat het geheel luchtig blijft.
4
  • Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier (zie Tip).
  • Bak de taart 10 - 12 min in de oven, of tot de randen gebakken zijn en het midden van de taart nog zacht en gesmolten is.
  • Verdeel de chocolade moelleux over kommen.
  • Garneer met de crème fraiche en de frambozen.

Tip: Heb je warmtebestendige bakjes? Je kan het beslag ook hierover verdelen zodat iedereen een eigen taartje heeft. Vet de kommetjes dan eerst in met een beetje boter.