Gerookt paprikapoeder en gedroogde jalapeño geven deze chili sin carne veel smaak en diepgang - zelfs vleesliefhebbers zullen van dit gerecht genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
0.15 tl
Gemalen kaneel
⅓ pak(ken)
Gemengde bonen
70 gram
Maïs in blik
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte belegen kaas
2 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
25 gram
Biologische volle yoghurt
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en tomatenblokjes toe. Voeg per persoon: 50 ml water, 1 tl Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje kaneel toe (zie Tip). Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten, of tot de zoete aardappel beetgaar is.
Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor goed.
Laat de gemengde bonen en de mais uitlekken in een vergiet. Weeg de juiste hoeveelheid af en voeg beide in de laatste 5 minuten toe aan de chili. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Schep de chili over in een ovenschaal. Strooi beide kazen over de chili en bak de chili 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is (zie Tip). Snijd ondertussen de mini-tortilla's in 8 punten. Meng in een kom de tortillapunten met 1/2 el olijfolie per persoon, de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Schud goed om en verdeel de tortillapunten vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Bak 3 – 4 minuten in de oven.
Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan om de kaas te gratineren. Pas op dat het niet verbrandt!
Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de overige knoflook en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de chilischotel uit de oven. Verdeel de chili over de borden. Garneer met de yoghurtsaus, de tomaatblokjes en de overige bladpeterselie. Serveer met de tortillachips om in de saus te dippen.
Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!