topBanner
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade

Lees meer

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelpartjes

1 stuk(s)

Tomaat

1 krop(pen)

Botersla

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Lupine)

60 gram

Tomatenketchup

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3585 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in blokjes. Pluk per persoon 2 bladen van de botersla en bewaar apart voor de burger. Scheur de rest van de botersla grof.

2

Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de hamburger samen met de rode ui 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af zodat de kaas smelt.

3

Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier en bak 5 - 7 minuten in de oven. Bak de mini-hamburgerbol de laatste 4 minuten mee in de oven. Meng in een kleine kom de ketchup met per persoon: 1/2 el zure room, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de overige zure room met 1/2 el rodewijnazijn per persoon in een saladekom. Voeg daarna de botersla en de blokjes tomaat toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de hamburgerbol open en besmeer beide kanten met de hamburgersaus. Beleg elke bol met 2 bladen botersla, een plakje tomaat, de cheeseburger, de gebakken ui en het ontbijtspek. Serveer met de salade, de aardappelpartjes en de overige hamburgersaus.