Cheeseburger met ontbijtspek en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheeseburger met ontbijtspek en cheddar

Cheeseburger met ontbijtspek en cheddar

met smokey tomatenketchup en augurk

Een klassieke cheeseburger maken is niet moeilijk! Met de smokey tomatenketchup geef je jouw burger bovendien een extra smakelijke twist.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

2 stuk(s)

Runderburger

50 gram

Geraspte cheddar

60 gram

Smokey tomatenketchup

50 gram

Gesneden augurken

6 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)816 kcal
Energie (kJ)3414 kJ
Vetten48.4 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten39.1 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels2.1 g
Eiwitten54 g
Zout4 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1

Haal de plakjes ontbijtspek los van elkaar. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig.


2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.

3

Verdeel de laatste 2 minuten de geraspte cheddar over de hamburger en dek de pan af zodat de kaas smelt. Snijd de hamburgerbol open en grill de binnenkant van de gehalveerde bollen 1 minuut, zonder olie, in dezelfde pan.

4

Besmeer de binnenkant van de hamburgerbollen met smokey tomatenketchup. Leg de hamburger op de onderste helft van de bol, gevolgd door het ontbijtspek. Verdeel de augurken erover en maak af met de bovenkant van de hamburgerbol.