Casarecce met warmgerookte zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met warmgerookte zalm

Casarecce met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Casarecce

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)423 kcal
Energie (kJ)1769 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten13.5 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels5.5 g
Eiwitten7.1 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat de meeste vitaminen en mineralen in het groene deel van de prei zitten? Niet weggooien dus! Het bevat veel vitamine B6, belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Casarecce koken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan.
  • Kook de casarecce 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 g casarecce per persoon en gebruik 75 ml slagroom voor de saus. De overige casarecce kunnen bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de slagroom in een soep.

Saus afmaken
3
  • Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.