topBanner
Casarecce met warmgerookte zalm

Casarecce met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Prei

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 g

Spinazie

160 g

Zalmsnippers

(BevatVis)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Citroen

5 g

Verse dille

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3984 kJ
Energie (kcal)952 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de casarecce 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

3

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de Italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.