HelloFresh
Casarecce met pesto en courgettelinten

Casarecce met pesto en courgettelinten

met cherrytomaten en pompoenpitten

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 295 beoordelingen
Lees meer

De Italianen staan bekend om hun eenvoudige, maar smaakvolle pasta's. Het recept van vanavond is daar een goed voorbeeld van. Ga jij voor echt Italiaans genieten? Dek de tafel dan op z'n Italiaans: leg alleen een vork neer als bestek. Buon appetito!

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenEi
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Courgette

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Knoflookteen

180 g

Casarecce

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Rode wijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3466 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd9.1 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. • Schaaf de courgette met een dunschiller in de lengte in dunne linten. • Halveer de cherrytomaten. • Pers of snijd de knoflook fijn.

koken en bakken
koken en bakken
2

• Kook de casarecce, afgedekt, in 10 –12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een hapjespan of diepe koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de cherrytomaten en de courgettelinten toe en bak 4 – 5 minuten.

mengen
mengen
3

• Meng de groene pesto en de rodewijnazijn door de groenten en schep goed om. • Voeg de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Garneer met de grana padano en de pompoenpitten.