Casarecce met pesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)774 kcal
Energie (kJ)3239 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17 g
Vezels2.9 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Préparer
1

Portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole pour les casarecce.Écrasez ou émincez l'ail. Coupez la courgette en demi-lunes.Dans le petit bol, mélangez l'ail, l'huile d'olive, les épices italiennes et la courgette.Coupez les tomates cerises en deux et mélangez-les au pesto dans l'autre petit bol.

Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 300 gram groente bevat?

Cuire à l'eau et à la poêle
2

Faites cuire les casarecce 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez. Faites chauffer la poêle à feu moyen-vif à sec.Faites cuire la courgette 1 minute. Ajoutez les tomates et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bétacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bétacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Mélanger
3

Râpez le Parmigiano reggiano.Ajoutez 1 cc de vinaigre balsamique noir par personne, 2/3 du parmigiano reggiano râpé et les casarecce aux légumes.Remuez et arrêtez le feu. Salez et poivrez.

Servir
4

Servez les pâtes sur les assiettes.Garnissez le plat du reste de parmigiano reggiano.