Casarecce met kipgehakt in romige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met kipgehakt in romige saus

Casarecce met kipgehakt in romige saus

Met spinazie en cherrytomaatjes

Voor dit heerlijk romige gerecht met spinazie gebruik je casarecce, een pastasoort die oorspronkelijk uit Sicilië komt. De vorm van deze pasta houdt de saus goed vast, wat zorgt voor een smaakvolle combinatie bij elke hap.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Casarecce

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Eieren, Lupine)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1 tl

Paprikapoeder

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3100 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. • Halveer de rode cherrytomaten. • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
2

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. • Rul het kipgehakt 5 minuten op middelhoog vuur. • Voeg halverwege de ui en de knoflook toe. • Voeg de cherrytomaten, het paprikapoeder en de kookroom toe en verwarm het geheel 2 minuten.

Spinazie toevoegen
3

• Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en roerbak tot de blaadjes geslonken zijn. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de casarecce over de borden en schep de saus erover.