HelloFresh
topBanner
Carrot cake met creamcheesetopping

Carrot cake met creamcheesetopping

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Lees meer

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd70 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

voor 2 personen

2 stuks

Wortel

60 g

Rozijnen

(Kan sporen van allergenen bevatten)

400 g

Cakemix

(BevatGlutenbevattende granen, Traces of Egg, Traces of Nuts, Traces of Sesame, Traces of Milk, Traces of Soya, Kan sporen van allergenen bevatten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

½ stuks

Citroen

120 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

160 ml

Water

Zelf toevoegen

3 el

Poedersuiker

160 ml

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1358 kJ
Energie (kcal)325 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels2 g
Eiwitten4 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel (zie TIP). Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier.

2

Giet de cakemix in een grote kom. Voeg 160 ml koud water en 160 ml zonnebloemolie toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.

3

Voeg de geraspte wortel, rozijnen en de helft van het zakje kaneel toe aan het beslag en meng goed. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 50 - 55 min in de oven. Pers intussen een halve citroen uit in een kleine kom. Meng de roomkaas door het citroensap, voeg 4 el poedersuiker (zie TIP) toe en klop met een vork tot een luchtige massa.

4

Controleer na 50 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant met de creamcheese en snijd de cake in plakken.