Carrot cake met creamcheesetopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Carrot cake met creamcheesetopping

Carrot cake met creamcheesetopping

10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅖ stuk(s)

Wortel

10 gram

Sultana rozijnen

80 gram

Boerencakemix

0.3 tl

Gemalen kaneel

0.1 stuk(s)

Citroen

25 gram

Roomkaas

Zelf toevoegen

30 ml

Water

2.1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)127 kcal
Energie (kJ)532 kJ
Vetten12.7 g
waarvan verzadigd1.5 g
Koolhydraten2.5 g
waarvan suikers2 g
Vezels1.4 g
Eiwitten0.3 g
Zout0 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 200 ml water aan de kook. Rasp de wortel (zie TIP). Doe de rozijnen in een kommetje en schenk het kokende water eroverheen. Laat ze 8 - 10 minuten wellen en giet af. Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier.

Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kan je de wortel ook in een keukenmachine grof 'raspen'.

Beslag mixen
2

Giet de cakemix in een grote kom. Voeg 160 ml koud water en 160 ml zonnebloemolie toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.

Cakevulling toevoegen
3

Voeg de geraspte wortel, rozijnen en de helft van het zakje kaneel toe aan het beslag en meng goed. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 45 - 50 min in de oven. Pers intussen een halve citroen uit in een kleine kom. Meng de roomkaas door het citroensap, voeg 3 el poedersuiker (zie TIP) toe en klop met een vork tot een luchtige massa.

Tip: Heb je geen poedersuiker in huis? Vervang het dan door 1 el suiker of 1 el honing.

Serveren
4

Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant met de creamcheese en snijd de cake in plakken.