Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅖ stuk(s)
Wortel
10 gram
Sultana rozijnen
80 gram
Boerencakemix
0.3 tl
Gemalen kaneel
0.1 stuk(s)
Citroen
25 gram
Roomkaas
30 ml
Water
2.1 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 200 ml water aan de kook. Rasp de wortel (zie TIP). Doe de rozijnen in een kommetje en schenk het kokende water eroverheen. Laat ze 8 - 10 minuten wellen en giet af. Vet een rechthoekig cakeblik met een lengte van 25 cm in of bekleed met bakpapier.
Tip: Heb je een keukenmachine? Dan kan je de wortel ook in een keukenmachine grof 'raspen'.
Giet de cakemix in een grote kom. Voeg 160 ml koud water en 160 ml zonnebloemolie toe en mix met een (hand)mixer of garde tot een egaal beslag.
Voeg de geraspte wortel, rozijnen en de helft van het zakje kaneel toe aan het beslag en meng goed. Giet het beslag vervolgens in de cakevorm. Bak de cake 45 - 50 min in de oven. Pers intussen een halve citroen uit in een kleine kom. Meng de roomkaas door het citroensap, voeg 3 el poedersuiker (zie TIP) toe en klop met een vork tot een luchtige massa.
Tip: Heb je geen poedersuiker in huis? Vervang het dan door 1 el suiker of 1 el honing.
Controleer na 45 minuten of de cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar. Haal hem uit de oven en laat de cake volledig afkoelen. Besmeer de bovenkant met de creamcheese en snijd de cake in plakken.