Skip to main content
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling
Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

Cannelloni met romige spinazie-champignonvulling

met verse lasagnebladen en Italiaanse kruiden

Vandaag maak je geen lasagne van de verse lasagnebladen, maar gebruik je ze voor cannelloni. Een Italiaans gerecht dat lijkt op lasagne, maar in plaats van laagjes maak je rolletjes. Om je vingers bij af te likken!

Labels:
Famille
Végé
Famille

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

3 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

200 gram

Passata

100 gram

Verse lasagnebladen

40 gram

Roomkaas

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)765 kcal
Energie (kJ)3199 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11 g
Vezels7.7 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Snijd de champignons in plakjes en vervolgens fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut en voeg dan de fijngesneden champignons toe. Bak de champignons in 4 – 5 minuten zacht en voeg dan 2/3 van de spinazie in delen toe (de rest gebruik je in stap 4). Bak de spinazie 2 – 3 minuten mee, of totdat de spinazie geslonken is. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.

Vulling maken
3

Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur, voeg de passata toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje (zie Tip), 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Cannelloni maken
4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water, smeer de vellen in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken (zie Tip). Leg de stroken op een snijplank en verdeel eerst het roomkaasmengsel erover. Leg dan de overige rauwe spinazie erop en verdeel vervolgens het spinazie-champignonmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Tip: Let op: De vellen plakken makkelijk aan elkaar! Laat de vellen niet te lang op elkaar liggen; probeer zo snel mogelijk door te gaan met het vullen.

Ovenschotel afmaken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten, verwijder na 15 minuten het aluminiumfolie.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen