Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

Camembert in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

met frisse krieltjessalade

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

â…“ zakje(s)

Gedroogde tijm

100 gram

Krieltjes

Zelf toevoegen

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3323 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten48.7 g
waarvan verzadigd26.4 g
Koolhydraten62.4 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels8 g
Eiwitten21.2 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Bakplaat
•Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de krieltjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in schijfjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes koken
2

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot met deksel. Voeg de krieltjes toe en kook, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Ui en appel bakken
3

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de appel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 1/2 tl tijm toe. Laat op laag vuur, afgedekt, 4 - 6 minuten indikken. Schep af en toe om.

Bladerdeeg vullen
4

Snijd 1/4 bladerdeegrol per persoon. Besmeer elk stuk met 1/2 tl mosterd en leg hierop een stuk camembert, verdeel de helft van de gebakken ui en appel over de camembert en bestrooi met ½ tl tijm per persoon en wat peper. Breng de uiteinden van het deeg naar het midden zonder te veel te trekken. Knijp het deeg aan de bovenkant samen zodat het goed dicht zit en bak 15 - 20 minuten, of tot het deeg goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Snijd de puntpaprika in dunne reepjes. Maak vlak voor serveren in de saladekom een vinaigrette van per persoon: ​​1/2 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, de krieltjes, de puntpaprika en de overige appel en ui toe en meng door.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Serveer de camembert in bladerdeeg ernaast.