HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBurger Met 3 Pepers Met Gekaramelliseerd Witloof
topBanner
Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en salade van appel en veldsla in mosterddressing

Lees meer

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Krieltjes

360 gram

Witlof

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Veldsla

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Burger met 3 pepers

(BevatMosterdKan bevattenMelk, Gluten, Soja, Sesam, Selderij, Ei)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Honing

2 tl

Mosterd

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3629 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers28.0 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

2

Snijd de onderkant van de stronken witloof af en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witloof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe. Roerbak het witloof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger met 3 pepers in 3 - 5 minuten per kant bruin.

4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, burger en het witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.