Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

Burger met 3 pepers met gekaramelliseerd witloof

met krieltjes en salade van appel en veldsla in mosterddressing

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - zoals vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Veldsla

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Burger met 3 pepers

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)867 kcal
Energie (kJ)3629 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers28 g
Vezels6.3 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Witloof bakken
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witloof af en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern.
  • Snijd het witloof in de lengte in dunne reepjes.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe.
  • Roerbak het witloof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witloof tegen.

Burger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burger met 3 pepers in 3 - 5 minuten per kant bruin. De burger mag nog roze zijn vanbinnen.

Tip: De burger in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.

Serveren
4
  • Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing.
  • Verdeel de krieltjes, burger en het witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.