Burger deluxe met roseval aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger deluxe met roseval aardappelen

Burger deluxe met roseval aardappelen

een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergenen:
Gluten
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Noten, Lupine, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Mesclun

60 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ bakje(s)

Kappertjes en augurken

1 el

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

¼ el

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5194 kJ
Energie (kcal)1242 kcal
Vetten66 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden en spek bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.