Burger deluxe met aardappeltjes

Burger deluxe met aardappeltjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 119 beoordelingen
Lees meer

Je hebt gewone burgers en je hebt deluxe burgers - of kunnen we beter zeggen burgertorens? Dit gerecht vraagt om flink wat bouwvaardigheden, het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Roseval aardappelen

2 stuks

Wit rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Little gem

150 g

Mini-romatomaten

1 stuks

Rode ui

50 g

Ontbijtspek

2 stuks

Kalfsburger

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

½ pot

Kappertjes en gesneden augurken

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Honing

1 el

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4766 kJ
Energie (kcal)1139 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten108 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels10 g
Eiwitten51 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden en spek bakken
Snijden en spek bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
Salade mengen
5

Voeg de little gem, de miniromatomaten, de gebroken ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de roseval aardappelen, de mayonaise en de salade.