HelloFresh
Bulgursalade met koolrabi en halloumi

Bulgursalade met koolrabi en halloumi

gegarneerd met frambozendressing

Lees meer

Bulgur is een tarwekorrel die wordt gestoomd, gedroogd en vervolgens fijngemalen. Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak en is een perfecte vervanger voor rijst of couscous. De zoute halloumi en zoete salade maken dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Koolrabi

1 stuks

Rode ui

85 g

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Frambozenjam

(Kan sporen van allergenen bevatten)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 stuks

Groentebouillonblokje

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3573 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels15 g
Eiwitten38 g
Zout4.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

Bulgur koken
Bulgur koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

Koolrabi garen
Koolrabi garen
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 – 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
Dressing maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, frambozenjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Halloumi bakken
Halloumi bakken
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 – 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden.

Serveren
Serveren
6

Meng in een saladekom de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.