Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

Bulgur met runderworst van Belgisch Blauwe en knapperige pistachenoten

Avec des pistaches croquantes

De bulgur combineer je met zoete pruimen, pistachenoten en een runderworst van Belgisch Blauwe. Het Belgisch Blauwe runderras, ook wel Belgisch Witblauwe genoemd, stamt oorspronkelijk uit het Zuidoosten van België en dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Tomaat

20 stuk(s)

Gedroogde pruimen

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

10 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Belgisch Blauwe runderworst

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3280 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels17 g
Eiwitten42 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Groente snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en pruimen. Snijd de prei in fijne ringen en tomaat in blokjes. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes.

Bulgur koken
2

Voeg de pruimen en bulgur toe aan de bouillon en kook de bulgur en pruimen, afgedekt, 15 - 17 minuten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg in de laatste minuut de tomaat toe.

Pistachenoten hakken
3

Hak ondertussen de pistachenoten grof.

Runderworst bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworst 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de veldsla klein. Haal de runderworst uit de pan en voeg de bulgur, zwarte balsamicoazijn en de helft van de veldsla toe aan de wok op hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de overige veldsla over de borden. Verdeel de bulgur en runderworst over de veldsla en garneer met de pistachenoten