De bulgur combineer je met zoete pruimen, pistachenoten en een runderworst van Belgisch Blauwe. Het Belgisch Blauwe runderras, ook wel Belgisch Witblauwe genoemd, stamt oorspronkelijk uit het Zuidoosten van België en dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Tomaat
20 stuk(s)
Gedroogde pruimen
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
10 gram
Pistachenoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Belgisch Blauwe runderworst
30 gram
Veldsla
175 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur en pruimen. Snijd de prei in fijne ringen en tomaat in blokjes. Snijd de gedroogde pruimen in stukjes.
Voeg de pruimen en bulgur toe aan de bouillon en kook de bulgur en pruimen, afgedekt, 15 - 17 minuten. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen en voeg in de laatste minuut de tomaat toe.
Hak ondertussen de pistachenoten grof.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de runderworst 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten op middellaag vuur.
Scheur ondertussen de veldsla klein. Haal de runderworst uit de pan en voeg de bulgur, zwarte balsamicoazijn en de helft van de veldsla toe aan de wok op hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de overige veldsla over de borden. Verdeel de bulgur en runderworst over de veldsla en garneer met de pistachenoten