CommanderCadeaux
Bulgur met gebakken champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met gebakken champignons

Bulgur met gebakken champignons

Met een zachtgekookt ei, pecorino en verse kruiden

RAPIDO

Bulgur is een tarwekorrel die eerst wordt gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. De smaak van bulgur is een beetje nootachtig, wat goed past bij de gebakken champignons. Dit bulgurgerecht is heerlijk romig doordat je er mascarpone doorheen mengt en er een zacht ei bovenop legt waar het eigeel uitloopt.

Tags:
Veggie
Allergènes:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation20 minutes
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Citroen

3 bosje(s)

Verse dragon

(Peut contenir Selderij)

bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Peut contenir Selderij)

125 gram

Champignons

60 gram

Kastanjechampignons

85 gram

Bulgur

(Contient Gluten Peut contenir Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Contient Eieren)

15 gram

Mascarpone

(Contient Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte pecorino

(Contient Melk (inclusief lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels20 g
Eiwitten26 g
Zout2.7 g

Ustensiles

Pan met deksel

Instructions

Voorbereiden
1

• Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel. • Kook water in een waterkoker of steelpan voor de eieren • Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. • Hak de verse kruiden fijn en snijd de paddenstoelen in kwarten.

Koken en bakken
2

• Kook de bulgur, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met bouillon. Kook de eieren in 5 – 6 minuten zacht en spoel onder koud water. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

• Pel de eieren en snijd de citroen in parten. • Roer de bulgur los met een vork. • Meng de bulgur met de verse kruiden en de mascarpone en breng op smaak met peper

Serveren
4

• Verdeel de bulgur over de borden en schep de paddenstoelen erop en eromheen. • Snijd het ei open en serveer op de bulgur. • Garneer met de pecorino en de partjes citroen zodat ieder naar smaak citroensap kan toevoegen.