Broodje omelet met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

80 gram

Portobello

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Rodekool en wortel

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

¼ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)960 kcal
Energie (kJ)4018 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. 
  • Snijd de portobello in plakken. 
  • Klop in een saladekom de mayonaise, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Coleslaw mengen
2
  • Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart. 
  • Bak het biologische broodje 8 minuten in de oven. 
  • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Maak dan een omelet van 1 ei en de helft van de danablu. Het 2e ei en de overige danablu kun je de volgende dag voor lunch op een boterham doen.

Omelet bakken
3
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen (zie Tip). 
  • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur.
  • Bak de portobello met de knoflook in 4 minuten gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de danablu boven de omelet.

Tip: Draai de omelet halverwege voorzichtig om, of dek de pan af met een deksel als hij nog niet helemaal gaar is.

Serveren
4
  • Snijd het biologische broodje open. 
  • Beleg elk broodje met een deel van de omelet.
  • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. 
  • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.

Tip: Naast vette vis is ei één van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Ei is naast vitamine D ook rijk aan vitamine A, B12 en selenium.