Broodje omelet met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:
Familie
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

80 gram

Portobello

100 gram

Rodekool en wortel

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ tl

Honing

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)931 kcal
Energie (kJ)3895 kJ
Vetten55 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten35 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. 
  • Snijd de portobello in plakken. 
  • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Coleslaw mengen
2
  • Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart. 
  • Bak het biologische broodje 8 minuten in de oven. 
  • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Tip: Naast vette vis is ei één van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Ei is naast vitamine D ook rijk aan vitamine A, B12 en selenium.

Omelet bakken
3
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen (zie Tip). 
  • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur.
  • Bak de portobello met de knoflook in 4 minuten gaar en bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de Danablu boven de omelet.

Tip: Draai de omelet halverwege voorzichtig om, of dek de pan af met een deksel als hij nog niet helemaal gaar is.

Serveren
4
  • Snijd het biologische broodje open. 
  • Beleg elk broodje met een deel van de omelet.
  • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. 
  • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.