HelloFresh
topBanner
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en coleslaw

Lees meer

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering is van het Nederlandse koolsla?

Labels:FamilieVeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Portobello

200 g

Rodekool en wortel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Biologisch witbroodje met roggedesem

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

50 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

½ tl

Honing

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3891 kJ
Energie (kcal)930 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden.Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof.Snijd de portobello in plakken. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

2

Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom. Meng goed en bewaar apart.Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak de portobello met de knoflook, peper en zout in 4 minuten gaar en bruin.Verkruimel de Danablu boven de omelet.

4

Snijd het broodje open.Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes.Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.