Broodje omelet met pittige blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje omelet met pittige blauwe kaas

Broodje omelet met pittige blauwe kaas

met gebakken portobello en frisse coleslaw

.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

80 gram

Portobello

100 gram

Rodekool en wortel

1 stuk(s)

Biologisch wit broodje met roggedesem

4 stuk(s)

Ei

25 gram

Blauwekaasblokjes

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

¼ tl

Mosterd

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)907 kcal
Energie (kJ)3795 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers5 g
Vezels7.3 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Saladekom
Kom
Koekenpan

Instructies

Groente snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken.Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

Coleslaw mengen
2

Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Omelet bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin. Verkruimel de danablu boven de omelet.

Tip: Je hoeft de omelet niet om te draaien. Zodra de bovenkant is gestold is hij klaar.

Serveren
4

Snijd het broodje doormidden. Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes. Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.