Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
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Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

5 gram

Verse dille

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2654 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.1 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180°C. Portez une grande quantité d'eau à ébullition dans la casserole avec une bonne pincée de sel. Équeutez les haricots verts et coupez-les en 3 parties égales. Faites-les cuire 4 à 6 minutes "al dente". Ensuite, passez-les sous l'eau froide et réservez-les.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Préparer la vinaigrette
2

Émincez l'oignon. Dans le saladier, préparez une vinaigrette avec, par personne : 1/2 cs d'huile d'olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre balsamique blanc et 1 cc de moutarde. Assaisonnez la vinaigrette de sel et de poivre et mélangez-y la moitié de l'oignon.

Couper le concombre
3

Coupez 4 rondelles de concombre par personne pour en garnir le pain. Détaillez le reste du concombre en dés et mélangez-les à la vinaigrette et à l'oignon dans le saladier. Enfournez le pain 6 à 8 minutes.

Préparer la salade de saumon
4

Ciselez finement l'aneth. Dans le bol, mélangez les miettes de saumon avec la mayonnaise, le reste d'oignon et l'aneth. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Apprêter la salade
5

Dans le saladier, mélangez la roquette et la mâche au concombre et à l’oignon. Ajoutez aussi les haricots verts.

Servir
6

Garnissez les pains de salade de saumon et des rondelles de concombre. Disposez un pain sur chaque assiette et servez la salade de haricots verts en accompagnement.