Broodje met zelfgemaakte pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

Broodje met zelfgemaakte pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade

Je bereid vandaag zelf pulled chicken en dit is makkelijker dan je denkt! Al binnen 35 minuten staat deze baguette met malse en smaakvolle kippendij op tafel.

Allergenen:
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Kippendijfilet

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)792 kcal
Energie (kJ)3314 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels8.1 g
Eiwitten33.1 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kom
Rasp
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 2 - 3 minuten. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.

Bakken
2

Verlaag het vuur van de koekenpan met kippendij en voeg 1 el water per persoon toe. Dek af en bak nog 12 - 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de zoet-pittige chilisaus, de sojasaus en 1/2 el ketjap per persoon toe (zie Tip).

Tip: 1. Heb je teveel bakvet? Giet dan wat van het overtollige bakvet af. 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Zoetzuur maken
3

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Meng in een kom de komkommer, rode ui, rode peper (s) en per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Mengen
4

Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng de geraspte wortel in een saladekom met de geraspte gember en de mayonaise. Schep goed om en zet opzij.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Kip bereiden
5

Haal de kippendij uit de pan wanneer hij gaar is. Trek de kippendij uit elkaar met 2 vorken. Meng de kippendijstukjes terug in de pan met de overgebleven saus en roer door. Snijd de demi-baguette open, beleg met de wortel-gembersalade en schep de kip erop. Verdeel de ingelegde komkommer en rode ui over de broodjes.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten.