Broodje met pittige kippendij en zoetzuur
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Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

De kippendij is gemarineerd in citroengras, en samen met de currykruiden en zoetzure smaken levert dat een broodje met exotische vulling in Surinaamse stijl op.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Voorgegaarde kippenboutfilet

⅗ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

⅓ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)595 kcal
Energie (kJ)2489 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers24 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 180degrés. Enfournez le pain 6 à 8minutes dès que le four est chaud. Émincez l’oignon très finement.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Cuire à la sauteuse
2

Faites chauffer 1/2cs d’huile de tournesol par personne dans la sauteuse. Faites revenir le curry, le garam masala et la moitié de l’oignon rouge 1minute. Ajoutez la cuisse de poulet précuite ainsi que la sauce sucrée aux piments. Effilochez la cuisse de poulet à l’aide d’une spatule. Réchauffez 6 à 8minutes de plus.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, mélangez 2cs de vinaigre de vin blanc et 1cs de sucre par personne. Coupez le concombre en deux dans le sens de la longueur et épépinez-le à l’aide d’une cuillère. Taillez-le en demi-rondelles.Mélangez-les rondelles de concombre, le reste de l’oignon rouge, le chou blanc et la carotte à la vinaigrette aigre-douce.Mélangez bien, puis salez et poivrez.

Servir
4

Ouvrez les petits pains et garnissez-les avec un peu de salade, puis un peu de poulet. Accompagnez le tout du reste de la salade.