Broodje kippendij met zoetzuur
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kippendij met zoetzuur

Broodje kippendij met zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie

.

Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Volkoren mini-baguette

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

¼ zakje(s)

Garam masala

100 gram

Voorgegaarde kippenboutfilet

⅗ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Witte kool en wortel

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers24 g
Vezels12.5 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten zodra de oven op temperatuur is.
  • Snipper de ui zeer fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Bak het kerriepoeder, de garam masala en de helft van de rode ui 1 minuut aan.
  • Voeg de voorgegaarde kippendij en de zoet-pittige chilisaus toe. Duw de kippendij met een spatel uit elkaar. Verhit nog 6 - 8 minuten.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn en 1 el suiker.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd schuine in halve cirkels.
  • Meng de komkommerplakjes, de rest van de rode ui, de witte kool en wortel met de zoetzure dressing.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met een beetje salade en vervolgens met wat van de kip.
  • Serveer de belegde broodjes met de rest van de salade.