Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, wortel en chili-mayonaise

De kipgehaktballetjes hebben we vast voor je op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper. Hierdoor zet je deze maaltijd al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

0.12 stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

50 gram

Maïs in blik

25 gram

Radicchio en ijsbergsla

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1.25 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3909 kJ
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels16.4 g
Eiwitten34.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Gehaktballen bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper (s) en kipgehaktballetjes 2 – 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Laat de mais uitlekken.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de wortel, de mais en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade en aardappelblokjes ernaast.