BestellenCadeaubon
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, wortel en chili-mayonaise

De kipgehaktballetjes hebben we vast voor je op smaak gebracht met oregano, knoflook en cayennepeper. Hierdoor zet je deze maaltijd al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Familie
Lekker snel
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)

100 gram

Maïs in blik

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

300 gram

Aardappelblokjes

2 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

2.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3909 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3909 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten48.79 g
Vetten48.79 g
waarvan verzadigd7.5 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten80.86 g
Koolhydraten80.86 g
waarvan suikers22.9 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels16.43 g
Vezels16.43 g
Eiwitten34.88 g
Eiwitten34.88 g
Zout2.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 pannen.

Gehaktballen bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper (s) en kipgehaktballetjes 2 – 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballetjes, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Rasp de wortel met een grove rasp. Laat de mais uitlekken.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de wortel, de mais en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballetjes per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade en aardappelblokjes ernaast.