Broodje brie met gekaramelliseerde ui
met frisse krieltjessalade met appel
In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
400 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Rogge, Gluten, Tarwe, Gerst Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
100 gram
Franse brie
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Appel
80 gram
Pikante uienchutney
1 stuk(s)
Ui
40 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Witloof
Zelf toevoegen
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Boter
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
- Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de krieltjes, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 3 - 5 minuten.
- Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de pikante uienchutney. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes.
- Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in dunne reepjes.
- Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier.
- Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover.
- Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui.
- Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.
- Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de rucola, veldsla, appelplakjes, witlof en krieltjes met de dressing.
- Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden.
- Leg de broodjes op de borden en serveer met de krieltjessalade.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.