Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.
Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
130 gram
Boter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
200 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Bloemsuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
100 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ tl
Zout
80 gram
Suiker
Préchauffez le four à 160°C. Râpez le zeste de 1/2 citron à la râpe fine. Battez l'œuf dans le petit bol. Ajoutez le beurre, le zeste de citron et le sucre dans le grand bol et battez au mixeur ou au fouet jusqu'à obtenir un mélange aéré. Incorporez rapidement la farine, le sel et 1/2 œuf au mélange.
Tip: De andere helft van het ei kun je gebruiken voor een lunchomelet.
Pétrissez davantage le mélange avec vos mains pour obtenir une pâte lisse. Divisez la pâte en 12 boules et placez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Aplatissez les boules et tirez le bas de chaque pièce vers le bas et sur les côtés pour leur donner une forme de fantôme.
Tip: De koekjes worden groter tijdens het bakken, dus zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen. Verdeel eventueel over twee bakplaten.
Enfournez les biscuits sablés 12 à 15 minutes. Laissez les biscuits reposer sur la plaque de cuisson 5 minutes, puis placez-les sur une grille pour qu'ils refroidissent davantage. Laissez le four refroidir à 60°C.
Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.
Ajoutez les pépites de chocolat blanc dans le plat four. Enfournez le plat 5 à 10 minutes ou jusqu'à ce que le chocolat ait fondu. Utilisez une cuillère pour napper les biscuits de chocolat blanc fondu. Placez les biscuits sur une assiette et utilisez les copeaux de chocolat noir pour créer leurs yeux. Laissez le chocolat blanc refroidir et durcir.