Halloween spook-spritskoekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloween spook-spritskoekjes

Halloween spook-spritskoekjes

+/- 12 stuks

Schort om, mouwen opgestroopt en koksmuts op. Met deze bakbox kan zelfs de kleinste chef aan de slag. Met recepten die niet alleen lekker en makkelijk zijn, maar vooral heel leuk om te maken! Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop en ga aan de slag met kneden, steekvormpjes of glazuur.

Trick or treat? Na het bakken van deze spookachtig lekkere spritsen is deze vraag overbodig. Met een supersimpel recept en handige decoratietips, maak jij in een handomdraai een traktatie waar je geen nee tegen kan zeggen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Eieren
•Tarwe
•Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

130 gram

Boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

80 gram

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6255 kJ
Energie (kcal)1495 kcal
Vetten74.1 g
waarvan verzadigd45.9 g
Koolhydraten188.2 g
waarvan suikers117.1 g
Vezels5.6 g
Eiwitten19 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Grote kom
•Rasp
•Garde
•Kleine kom
•Film plastique
•Mixer
•Kom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 160°C. Râpez le zeste de 1/2 citron à la râpe fine. Battez l'œuf dans le petit bol. Ajoutez le beurre, le zeste de citron et le sucre dans le grand bol et battez au mixeur ou au fouet jusqu'à obtenir un mélange aéré. Incorporez rapidement la farine, le sel et 1/2 œuf au mélange.

Tip: De andere helft van het ei kun je gebruiken voor een lunchomelet.

Préparer les fantômes
2

Pétrissez davantage le mélange avec vos mains pour obtenir une pâte lisse. Divisez la pâte en 12 boules et placez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Aplatissez les boules et tirez le bas de chaque pièce vers le bas et sur les côtés pour leur donner une forme de fantôme.

Tip: De koekjes worden groter tijdens het bakken, dus zorg dat ze goed verspreid over de bakplaat liggen. Verdeel eventueel over twee bakplaten.

Enfourner
3

Enfournez les biscuits sablés 12 à 15 minutes. Laissez les biscuits reposer sur la plaque de cuisson 5 minutes, puis placez-les sur une grille pour qu'ils refroidissent davantage. Laissez le four refroidir à 60°C.

Tip: De koekjes blijven licht van kleur: alleen de randjes horen een beetje bruin te worden. Ze worden krokant zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Apprêter
4

Ajoutez les pépites de chocolat blanc dans le plat four. Enfournez le plat 5 à 10 minutes ou jusqu'à ce que le chocolat ait fondu. Utilisez une cuillère pour napper les biscuits de chocolat blanc fondu. Placez les biscuits sur une assiette et utilisez les copeaux de chocolat noir pour créer leurs yeux. Laissez le chocolat blanc refroidir et durcir.