Skip to main content
Paellabox | met garnalen, kip en chorizo
Paellabox | met garnalen, kip en chorizo

Paellabox | met garnalen, kip en chorizo

4 personen | met pan con tomate

Een grote pan paella op tafel, dat smaakt naar zomer! Met onze Paellabox maak je dit Spaanse rijstgerecht met garnalen, kippendij en chorizo in een uurtje klaar. Serveer met zelfgemaakte pan con tomate en geniet samen van een warme zomeravond.

Labels:
Recept
Allergenen:
Hvede
Gerste
Rye
Crustaceans

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd55 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Paprika

3 tl

Gemalen kurkuma

3 tl

Gerookt paprikapoeder

2

Tomatenpuree

300 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Citroen

240 gram

Garnalen

100 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Doperwten

200 gram

Italiaans gemarineerde kipfiletreepjes

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1728 kcal
Energie (kJ)7232 kJ
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten217.8 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels23.4 g
Eiwitten84 g
Zout9.1 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snipper de ui. 
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in repen. 
  • Bereid ondertussen de bouillon. 
Groenten bakken
2
  • Verhit 2 el olijfolie in een grote grote wok of sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. 
  • Voeg de ui en wortel toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de paprika, de gemalen kurkuma en het gerookte paprikapoeder toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 - 2 minuut.
Rijst koken
3
  • Voeg de risottorijst en 800 ml bouillon toe aan de pan met groenten en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later.
  • Laat de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de kipfiletreepjes, chorizo, garnalen en doperwten 3 - 5 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Pan con tomate voorbereiden
4
  • Halveer de demi-baguettes en besprenkel de helften met 1 el extra vierge olijfolie. Bak 8 - 10 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en pel de knoflook. 
  • Haal de baguettes uit de oven.
  • Wrijf de snijkant van het brood in met de knoflook en verdeel de tomatenblokjes erover (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd de knoflook eventueel doormidden zodat hij meer smaak afgeeft aan het brood.

Bakken
5
  • Haal de deksel van de wok of sauteerpan en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes, chorizo en doperwten toe. 
  • Roer door elkaar en laat het geheel 3 - 5 minuten zachtjes koken, of tot de kip en garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd ondertussen de citroen in partjes. 
Serveren
6
  • Verdeel de paella over de borden en serveer met de pan con tomate.
  • Knijp 1 citroenpartje uit boven het bord met paella en serveer de eventuele overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen