HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgurbowl Met Venkelworst En Ras El Hanout Dressing
topBanner
Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

met friet van zoete aardappel en wortel

Lees meer

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Labels:Lekker snelNieuwNewInspiratie
Allergenen:TarweGlutenMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

2 stuk(s)

Brandt & Levie varkensworst

300 gram

Zoete aardappel- en gele wortelfriet

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Ras el hanout

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

⅕ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten58.0 g
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten68 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12.0 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels16.29 g
Vezels16.29 g
Eiwitten26 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Koekenpan
Vergiet
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper.
  • Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.
2
  • Meng op de ene helft van een met bakpapier beklede bakplaat de zoete aardappel- en gele wortelfrietjes met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met per persoon 1/4 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de worsten in het midden van de bakplaat.
  • Bak de worsten en groenten 16-18 minuten bovenin de voorverwarmde oven en schep halverwege om (zie Tip).

Tip: Kook je voor 4 personen? Gebruik dan twee bakplaten of verdeel alles over twee grote ovenschalen.

3
  • Verhit per persoon 1/4 el olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en fruit deze nog 1 minuut tot hij gaat geuren.
  • Meng in de hoge kom de mayonaise en ui met ras el hanout met per persoon: 1/4 el witte wijn azijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

4
  • Schep de bulgur op in diepe borden.
  • Verdeel de zoete aardappel wortelfriet en cherrytomaten over de bulgur.
  • Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout dressing.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.