Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

Bulgurbowl met venkelworst en ras el hanout-dressing

met friet van zoete aardappel en wortel

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Brandt & Levie-varkensworst

150 gram

Zoete aardappel- en gele wortelfriet

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Ras el hanout

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Wittewijnazijn

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)941 kcal
Energie (kJ)3935 kJ
Vetten58 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.3 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Koekenpan
Vergiet
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook de bulgur 10 - 12 minuten in de bouillon, giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Meng de bulgur met 1/4 tl ras el hanout per persoon. Breng op smaak met peper.
  • Halveer de ui. Snijd de helft van de ui in halve ringen en snipper de andere helft.
Groenten en worst bakken
2
  • Meng op de ene helft van een met bakpapier beklede bakplaat de zoete aardappel- en gele wortelfrietjes met per persoon 1/2 el olijfolie en 1/2 tl ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng op de andere helft van de bakplaat de cherrytomaten en uienringen met per persoon 1/4 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de worsten in het midden van de bakplaat.
  • Bak de worsten en groenten 16-18 minuten bovenin de voorverwarmde oven en schep halverwege om (zie Tip).

Tip: Kook je voor 4 personen? Gebruik dan twee bakplaten of verdeel alles over twee grote ovenschalen.

Dressing maken
3
  • Verhit per persoon 1/4 el olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten, voeg de overige ras el hanout toe en fruit deze nog 1 minuut tot hij gaat geuren.
  • Meng in de hoge kom de mayonaise en ui met ras el hanout met per persoon: 1/4 el witte wijn azijn en 2 el water. Mix met een staafmixer tot een gladde dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Meng daarvoor 1 tl van de mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
4
  • Schep de bulgur op in diepe borden.
  • Verdeel de zoete aardappel wortelfriet en cherrytomaten over de bulgur.
  • Leg de worst erbovenop. Besprenkel met de ras el hanout dressing.

Tip: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.