Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
75 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)
½ tl
Gemalen korianderzaad
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevatten: Selderij)
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Avocado
25 gram
Witte kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Gedroogde cranberry's
(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Paprika
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¼ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pot met deksel. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en het gemalen korianderzaad. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Voeg de ui en paprika toe aan de pan zonder olie en bak met een flinke snuif zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui en paprika niet aanbranden. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten karamelliseren.
Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Hak de peterselie grof en verkruimel de witte kaas. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Voeg de bulgur, de groenten en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, het amandelschaafsel, de witte kaas, de gedroogde cranberry's, de rode peper en de overige verse kruiden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.